OznámeníÚřední hodiny v době hlavních prázdnin budou od 9:00 do 13:00 hodin.

Výroba čokoládových pralinek

21. 05. 2019

V ranních hodinách dne 21.května do naší cukrářské dílny zavítala technoložka firmy Zeelandia paní Irena Burdová z Tábora. Paní Burdová nás přijela nejenom seznámit s novými technologiemi cukrářské výroby, novými surovinami určenými pro cukráře a pekaře, ale i představit a prakticky předvést výrobu čokoládových pralinek z vysoce kvalitní belgické čokolády. K vidění i ochutnání byly čokolády hořká s 72% a 58% kakaového másla, mléčná se 34% kakaového másla a úžasná rozplývavá bílá čokoláda s 29% kakaového másla. Paní Burdová ukázala a podrobně vysvětlila metodu temperování čokolády a kompletní výrobu čokoládových pralinek včetně smetanových ochucených náplní. Přednášku a praktickou ukázku si užili žáci oboru cukrář a to první, druhý i třetí ročník. Sladkým zakončením byla ochutnávka hotových čokoládových pralinek. Paní Burdové tímto děkujeme za velmi přínosné a příjemně strávené dopoledne.

Mirka Jiránková a Mgr. Ilona Ottová

Zpět na seznam novinek

Výrova pralinek

Jídelní lístek
Facebook školy